Devlet Memurluğuna kamuya Geçen İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir
İşçinin Haklı Nedenle İş Sözleşmesini Feshetmesi Halinde Kıdem Tazminatı Hakkı. İstifa eden işçinin kıdem tazminatına hak kazanamayacağı ve ihbar sürelerine riayet etmeden gerçekleştireceği istifa bildiriminin aleyhinde ihbar tazminatı doğuracağı hususları…
Kamuya memur veya işçi olarak atanan kişilerin haklı sebeplerle iş akdi fesih edenler özel sektörde çalıştıkları tazminat haklarını işveren vermediği takdirde dava yoluyla haklılığını ispat etmesi sonucunda kıdem, fazla mesai, yıllık izin gibi haklarını alır. Bazı işçiler ben dava açarsam bana sıkıntı olur gibi işverenlerin ürettiği yalanlara kanmaktadır. Hakkını arayan bir kişinin neden sen hakkını arıyorsun diye kimse suçlayamaz söyleyemez aksine neden hakkını aramıyorsun deyip tepki gösterilir.
Kamuya memur olarak atanan kişilerin çalıştıkları yerlerde tazminatlarını haklı sebepleri varsa tek taraflı sözleşmeyi fes ederek tazminatlarını alabilir. Bu durumda ne yapılması gerekiyor kurada ismi çıkan kişiler evraklarını kuruma teslim etmelidir, kurum gelin şu tarihte işe başlayın dediğinde sendikamızın avukatlarına vekâletname vererek tazminat hakları için gereği yapılır. İşten çıktığınız zaman memur oldum deyin işverenin iş kanununa aykırı durum ve davranışta bulunduğunu öne sürerek fesih işlemi yapıp tazminatta haklı yönleriniz varsa tazminatlarınız alınır. İşçilerin çalışma süresi boyuncuda işyerinde yaşadıkları olumsuzlukları, verilmeyen hakları, küfür hakaret gibi ve 16 saat 24 saat gibi veya yılda 270 saat mesaileri aşan çalışmalar varsa işçiler bunları öne sürerek tazminat haklarını alabilirler. İşçi ihtarname çektiği zaman artık o işyeri ile ilişkisi kesilir avukatlara vekâletname verir mutlak süratle en az 2 şahit gerekir daha fazlada şahit olması daha sağlıklıdır. Şahit bir kere bildirilir 2. defa bildirilemez, değiştiremez eklemede yapamaz. Tüm işçiler kesinlikle yorumsuz bir şekilde işten çıkacağı zaman bizim hazırladığımız işten çıkış dilekçemiz haricinde hiçbir evrak vermeyin hiçbir evraka imza atmayın. Eğer ki işverenler size siz durumunuzu ifade edin bize yazılı bildirim yapın yani istifanızı verin gidin derse asla bu tuzağa düşmeyin 3 gün sonra vereceği cevap yönetim kurulu uygun görmemiştir deyip ardından dava açsanız da bir şey alamazsınız çünkü burada sizler kişisel sebeplerden işten çıkmış oluyorsunuz herhangi bir hak alamazsınız, yasa ve yargı karaları bu yöndedir. Kendinizce bir kurgu ve senaryo içerisine girmeyin.
Yukarıda yazdıklarımız tüm işçiler için geçerlidir kamu özel ayrımı yoktur, tüm işçiler bizim dediğimiz şekilde yapması gerekiyor. İşverenlerin ve yöneticilerin tatlı sözlerine kanmayalım.
Bizi sosyal medyadan takip ederek daha bilmediğiniz birçok haklarınızı öğrenebilirsiniz, unutmayın ki hak verilmez alınır. En önemlisi ise sizler hakkınızı aramadığınız zaman sizin evdeki çoluğunuzun çocuğunuzun eşinizin rızkını patronlara ve çocuklarına hibe etmiş oluyorsunuz. Onlar daha zengin olur daha lüks içinde yaşarlar zaten işçinin yaşam koşulları ortada.
İletişim için Sosyal medeya hesaplarımızda
Abdurrahman KONYAR
İş ve Sosyal güvenlik hukuk
0552 444 0 404