DHMİ Sabiha Gökçen Havalimanı Için Harekete Geçti
DHMİ Türkiye’deki tüm havalimanlarının sahibi konumunda; yalnızca Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen’in mülkiyeti Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı, havalimanı otoritesi sıfatıyla kurulan HEAŞ (Havaalanı İşletme ve Havacılık Sanayileri A.Ş.)…
2007 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmesi için ihaleyi Savunma Sanayi Başkanlığı açtı ve ihaleyi İSG kazandı.
İşletme hakkıyla ilgili 2007 yılında yapılan kontrata nazaran Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni inşa edilecek kısımlar için (terminal binası, pist gibi) tekrar ihaleye çıkılması mümkün..
İSG Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı kümelerinden GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad iştirakinde kuruldu İstanbul Sabiha Gökçen Memleketler arası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl mühlet ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı.
30 Nisan 2014 tarihi prestijiyle GMR Kümesi’nin, 31 Aralık 2014 tarihi prestijiyle da Limak Yatırım’ın paylarını Malaysia Airports Holdings Berhad’a devretmesiyle MAHB, payların tamamına sahip oldu.
20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro karşılığı devralan İSG, 336 milyon euro seviyesinde de yatırım yaptı. Bu yatırımların en değerli kısmını oluşturan İstanbul Sabiha Gökçen’in yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.