DHMİ'nin şirketleşme süreci için flaş iddia
Türkiye'de kamu kurumlarının şirketleştirilme sürecine bir yenisi daha ekleneceği iddia edildi. AirportHaber'in edindiği bilgilere göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) önemli dönüşümler yaşanacak.
Türkiye'de kamu kurumlarının şirketleştirilme sürecine bir yenisi daha ekleneceği iddia edildi. AirportHaber'in edindiği bilgilere göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) önemli dönüşümler yaşanacak. Bu dönüşümün kurumların verimliliği artırmak ve daha fazla fayda sağlamak amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.
Şirketleşme sürecinin bir parçası olarak, DHMİ ve TCDD'de yaşanacak dönüşüm sonrası seçim öncesinde ya da hemen sonrasında iki tarafa da CEO atanacak. İddiaya göre bu CEO'lar, kurumların yönetiminde etkin bir rol oynayacak ve stratejik kararları almada yetkilendirilecek.
7 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU OLUŞTURULACAK
Ayrıca, her kurum için 7 kişilik bir yönetim kurulu oluşturulacak. Bu yönetim kurulları, kurumların genel performansını izlemek ve gerekli stratejileri belirlemek için görevlendirilecek.
Şirketleşme sürecinin temel amacının, DHMİ ile TCDD'nin daha verimli hale gelmesinin sağlanması ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması olarak hedefleniyor. Bu doğrultuda, alınacak kararlar ve uygulanacak politikalar, kuruluşların rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, özelleştirme ile birlikte daha fazla yenilik ile teknolojiye açık bir yapı oluşturulması planlanıyor.
VARLIK FONU ÇATISI ALTINA MI GİRECEKLER?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu süreçte kurumların personel bilgilerini detaylı bir şekilde inceledi. Özellikle DHMİ ve TCDD'nin genel müdürlerinin pasifize edilmesi ve daha etkin bir yönetim yapısının oluşturulması planlanıyor.
Şirketleşme sonrası kurumların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde mi kalacağı yoksa Varlık Fonu çatısı altına mı gireceği ise şimdiden merak ediliyor.