Gelecek Partisi'nden 30 milyon liralık konserlere tepki
Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 milyon lira bedelle düzenlenen ve ilgi görmeyen "İstanbul Yeditepe Konserleri"ne tepki gösterdi. Ün, "işsizliğin…
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca organize edilen “İstanbul Yeditepe Konserleri” kapsamında YouTube üzerinden yayımlanmak üzere bir dizi konser tertip edildiği duyurulmuştu. Duyurunun ardından kamuoyunda bazı iddialar gündeme gelmiş, yaklaşık 60 ismin yer alacağı ve 30 milyon TL harcandığı iddia edilen konserler sosyal medyada büyük tepki görmüştü. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı‘ndan henüz bir açıklama gelmezken ilki dün yayımlanan konserler beklenen ilginin çok uzağında kaldı.
Dün gece ilk olarak Ajda Pekkan konseriyle startı verilen etkinlik, YouTube’da anlık olarak 350 izleyiciyi geçmezken, konserlerin maliyetinin 30 Milyon TL’yi bulduğu iddiasının sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından merak uyandırmasıyla saat 02:00 sularında 7 bin izleyiciye erişti.
ÇOK SAYIDA SANATÇI YER ALDI
İstanbul Yeditepe Konserleri‘nin ilk 10 gününde Pekkan’ın ardından sırasıyla Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş sahne alacak.
Konserlerine bedeline ilişkin iddiaların gündeme gelmesinin ardından Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, önemli açıklamalarda bulundu.
"YALANLAMA GELMEDİĞİ İÇİN ŞAŞKINIM"
Medya Notu'nun haberine göre Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, dijital konserlerin bedeliyle alakalı olarak gündeme gelen iddialarla ilgili şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yapıldığı belirtilen online kayıtlı konserlerin maliyetleriyle ilgili iddia edilen rakamları bütün dünyada ve ülkemizde pandeminin yarattığı mali krizin yaşandığı bir ortamda böyle bir düşüncesizliğin yapılabileceğine ihtimal veremediğim için ciddiye almamıştım. Ancak 2 günlük süreçte konuyla ilgili yetkili ağızlardan da sanatçılardan da bir yalanlama gelmediği için şaşkınım.”
Böyle günlerde, internet dediğimiz dünyada herkesin dinlemek istediği sanatçıyı istediği gibi dinleme imkanı bulduğu bir ortamda, eski konser kayıtları da varken yeni konser kaydı yapılmasının bir anlamı olmadığı, talep görmemesinden de belli oldu zaten.
"SANAT DÜNYASI DESTEK BEKLİYOR"
Kültür sanat camiasının emekçileri üç aydır çok zor günlerden geçiyor, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bugün Türkiye’de sanat adına yapılacak her işte, her organizasyonda, her konuşmada öncelikli sorunumuz budur. Sanat dünyası devletten mütevazi de olsa bir destek beklerken, İletişim Başkanlığınca yapılan online konserlerde zikredilen paraların popüler sanatçılara aktarılması hükumetin ülkenin gerçekleriyle olan bağının koptuğunu gösteriyor.
Kovid-19 sürecinde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazda, işsizliğin tavan yaptığı bir ortamda vatandaş ile IBAN paylaşırken ülkenin kaynaklarını keyfi bir şekilde dağıtmanız millete karşı bakışınızı da ortaya koyması açısından son derece güzel bir örnek teşkil etti.