KOSGEB'le 22 bin 350 girişimci "patron" oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Destek Programı kapsamında

KOSGEB'le 22 bin 350 girişimci
  • 22 Ocak 2016, Cuma 4:24

bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak, girişimcilik sertifikası aldığını belirterek, "Sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından bugüne kadar 22 bin 350 girişimci KOSGEB desteğiyle işletmesini kurdu ve kendi işinin patronu oldu" dedi.

KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalanan girişimci sayısının her geçen yıl daha da arttığına dikkati çeken Işık, bu sayının 2011 yılında 2 bin 397, 2012'de 4 bin 969, 2013'te 8 bin 66, 2014'te 10 bin 199, geçen yıl ise 11 bini bulduğunu söyledi.

Fikri Işık, Türkiye'deki girişimci sayısını arttırmak için gayret gösterdiklerini dile getirerek, kendi işinin patronu olmak isteyenlere, desteklerden yararlanmaları konusunda çağrıda bulundu.

"Destekler bir nevi başlangıç sermayesi niteliğinde" ifadesini kullanan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibekısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığını bildirdi.
Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak girişimcilik sertifikası aldığını belirten Işık, sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından da bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin KOSGEB desteğiyle işletmesini kurduğunu ve kendi işinin patronu olduğunu söyledi.

Işık, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nda kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve destek oranlarında artı yüzde 20 avantaj sağladıklarını anlattı.

Yeni Girişimci Desteği oranları hakkında bilgi veren Işık, "Destekleme oranı birinci ve ikinci bölgeler için yüzde 60, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde yüzde 80 olup, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı bölgelerde bu oran yüzde 70, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde ise yüzde 90 olarak uygulanıyor" şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık