Mühendis avına çıktı 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacak
TGSD Başkanı Fayat "Sektörün 2023'e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacak. Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var" dedi
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tekstil Mühendisliği Öğrencileri kariyer Günleri'nde yeni mezun mühendisler şirket yöneticileri ile buluştu.
TGSD'den yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023'te 60 milyar dolar ihracata odaklanan hazır giyim üreticileri, İTÜ mezunu tekstil mühendislerini firmalarına katmak için birbirleriyle yarıştı.TGSD ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tekstil Mühendisliği Öğrencileri Kariyer Günleri, Gümüşsuyu Kampusu'nda gerçekleştirildi.
TGSD Başkanı Şeref Fayat, organizasyonun açılışında, hazır giyim sektörünün üretimde, istihdamda, ihracatta ve katma değerde imalat sanayisinin öncüsü olduğunu bildirdi.
Sektörün orta ve uzun vadede bu misyonunu sürdüreceğini vurgulayan Fayat, 2023'te 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.
Sektörün 2023'e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacağını vurgulayan Fayat, şunları kaydetti:
"Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var. En donanımlı tekstil mühendisleri ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ'de yetişiyor. TGSD üyesi firmalarımız bu vizyon sahibi genç mühendislerimizi bünyelerine katabilmek için büyük efor sarf edecekler. Firmalarımız 10'ar dakikalık sunumlarla öğrencilere kendilerini anlatacaklar. Bir nevi öğrenci avlamaya çalışıyorlar. Buradaki ilk görüşmenin ardından önümüzdeki günlerde firmalarla öğrenciler arasında birebir görüşmeler olacak. Öğrencilerimiz bu görüşmelerin ışığında kariyerlerindeki ilk firmayı seçecekler."
İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ise tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye'nin en yüksek katma değeri üreten sanayi dalı olduğunu vurgulayarak, bunu destekleyecek tekstil mühendisleri yetiştirdiklerini bildirdi.
Gürsoy, "Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişmekte. Artık sektör yükte hafif ama pahada ağır üretimin bilincinde. Tekstil mühendisliğinin önemi bu bağlamda daha da arttı. Türkiye'nin yüksek katma değerli ihracat stratejisini destekleyen teknik tekstiller, her geçen gün ürün yelpazesini genişletiyor. Öte yandan ülkemizde ithalata getirilen ek vergiler ile iç pazardaki üretim artmaya devam ediyor. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi olarak, sektörümüzün desteğiyle genç mühendis, tasarımcı ve pazarlamacılar yetiştirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!