Gençliğin Sorunları Ve İnovatif Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi

Harran Üniversitesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Yazarı Doç

Gençliğin Sorunları Ve İnovatif Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi
  • 19 Nisan 2016, Salı 0:44

Harran Üniversitesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Gençliğin Sorunları ve Eğitimde İnovatif Yaklaşımlar’ konulu konferans gerçekleştirildi.
Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Anfisinde yapılan konferansa Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şerafettin Çelik, Üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Akpınar, Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Şanlıurfa’nın toprağı kadar insanı da bereketlidir, diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Süleyman Doğan şöyle devam etti, “Şanlıurfa’nın toprağı ne kadar bereketli ise insanı da o kadar bereketlidir. İstatistik bilgilerine göre en fazla nüfus yoğunluğu olan yerimiz, aile başına 7 kişi düşüyor. Tekirdağ, Edirne 1.2 kişi sayısı düşüyor bunun için hem insanı bereketli hem toprağı bereketli bir ilimizdir. Bu topraklara her gelişimde hep huzur bulduğum bir yerdir” dedi. Doç. Dr. Süleyman Doğan, gerçekleştirdiği sunumunda eğitim-öğretim üzerine önemli tespitlerde bulundu. Geleneksel metodun yerine, İnovatif metodu öneren Doç. Dr. Doğan, İnovatif metodun öğrenmeyi kolaylaştırdığını ve yönetişimi sağlamlaştırdığını belirtti. Bunun yanı sıra çocukların gelişimi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Doğan, eğitimdeki yeni İnovatif yapılanmayla, çocukların zihinlerinin özgür bir şekilde, girişimci ruhla geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Öte yandan çocukların odaklanma sorunu olduğuna işaret eden Doç. Dr. Doğan, “Çizgi filmler ve bazı materyallerin subliminal (bilinçaltı) mesajlarla çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine olumsuz etkiliyor. Önlemlerin en kısa sürede alınması gerekir. Yeni eğitim modelini yapılandırırken sosyal ağların eğitimde kullanılmasına, müfredatın teknolojik olup denetime ve gelişime açık olmasına, öğrencinin sınıfa hapsedilmemesi gerekir” diye konuştu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık