İşçileri anlamakta zorluk çekiyorum’ Neden iradenize sahip olamıyorsunuz

İşçileri anlamakta zorluk çekiyorum’ neden iradenize sahip olmusunuz Sürekli olarak bize gelen mesaj ve telefonlarda bana istifa yazdılar, istifa yazmazsan kötü olur, sicilini bozarız gibi çocukların bile bu yalana kanmayacağı ancak koca koca insanların bu yalana kanmasını aklım ve mantığım anlamıyor, el vermiyor

İşçileri anlamakta zorluk çekiyorum’ Neden iradenize sahip olamıyorsunuz
  • 19 Haziran 2019, Çarşamba 16:03

Yaşadığımız bu çağda kanunlara ve fikirlere ulaşmak zor değildir. Çok basit ‘’Google’’ a yazdığınızda her şey karşınıza çıkar. Bu yetmediği gibi bizlerde sürekli bu konularla ilgili yazılar yazıp paylaşmaktayız. Peki, neden biz hala bunları yapıp düşünmüyoruz. Neden irademizi kullanıp karar veremiyoruz? Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Dünyanın hiçbir yerinde evrak imzalamak zorundasın diye bir kanun yok. Evrak imzalamak irade işidir. Evrak içeriğini okumuyor ve direk imzalıyorsanız o zaman kimse kusura bakmasın. Bir zahmet evrak içeriği okuyun ve ne demeye çalıştığını anlayıp öyle karar verin. Peki, işveren imzalamak zorundasın dediği zaman git istediğin yere şikâyet et imzalamıyorum derseniz size ne yapabilir ki? Eğer tehdit veya şantaj yaparsa en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunun. 
1- Proje değişikliği işçinin rızası doğrultusunda olur. İşçi imzası olmadan değişiklik işçiyi bağlamaz. Örnek olarak; Siz sabah işe geldiniz veya müdür size telefon açtı Mehmet seni projeden aldık seni gönderiyoruz sözleşmede yazıyor gitmek zorundasın dediği zaman işçi hemen ona www.ogghaklari.comadresinden örnek ihtarnameyi işverene göndererek yapılan değişikliği kabul etmediğini söyleyip gerek duyarsa hukuk servislerimizden destek alabilir. 6 ay işçi çalışmış ise 6 ile 12 maaş hakkı vardır. 
2- İstifa eden işçi işsizlik maaşı dahi bir hak elde edemez. İstifa ettiğin zaman bahane üretip bana baskı yaptılar tehdit ettiler demesi mahkeme önünde bir itibarı yoktur. Sonuçta istifa etmek bir rızadır.
3- İş yerinde ki SGK girdi ve çıktılarının bir önemi yoktur. Önemli olan orda fiilen çalışıp çalışmadığıdır. 
4- İşçi tazminat alıp çıkmak istiyorsa da haklı bir neden bulunursa yani işverenin kanunsuz eylemleri varsa işçi bunu neden gösterip kıdemini alıp işten çıkabilir. 
5- Bazı işverenlerin işçilere proje ve yer değiştirdiği zaman ben senin tazminatını öderim sen de bana ben tek taraflı olarak sözleşmemi feshediyorum diye yazı ver dediği zaman işçide işverenin dediğini yazarsa şayet işçi ihbar tazminatını 8 ile 12 maaşlık tazminat hakkını kaybeder. Unutmayın ki işverenin menfaati olmadıkça size tazminat önerisi sunmaz.

     Abdurrahamn KONYAR 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık