Memur olan Kendi isteğiyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır? KENDİ İSTEĞİ İLE İŞTEN AYRILAN İŞÇİNİN TAZMİNAT HAKKI NEDİR ? Her 1 yıllık çalışma karşılığında 1 aylık brüt ücret tutarında tazminat alınıyor. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil ediliyor. Tazminat hesabında ücretin yanı sıra düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler de (yol parası, yemek parası, düzenli ikramiye gibi) dikkate alınıyor.

Memur olan Kendi isteğiyle işten ayrılan işçi kıdem  tazminatı alabilir mi?
  • 26 Aralık 2018, Çarşamba 18:35

Bazı durumlarda çalışanlar kendi isteğiyle ve kusuru dışında işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı elde edebilmektedirler. İş kanunu 24. Maddesi düzenlemiştir.

Son zamanlarda yoğun bir şekilde bize gelen taleplerde bir çok kişinin özel sektörde çalışıp Kamuda Memur - Bekçi gibi işlere atama yapılanların özel sektördeki tazminatları ile ilgili ne yapacaklarına ilişkin ne yazık ki bazı yerlerde sağlıklı bilgi verilmediğini görmekteyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak olanlar kesinlikle işyerlerinden istifa etmemelerini, hiçbir belge imzalamamalarını, bizimle iletişime geçerek kıdem tazminatları hakları için gerekli olan hukuki işlemleri hukuk servislerimiz gereğini yapacaktır.  İşten ayrılan işçi bizim örnek dilekçenin dışında işverne başka dilekçe versin işveren istediği dilekçeyi asal vermeyin.  Hazırladığımız dilekçeyi verin başka bir dilekeçe vermeyin. İradenize sahip çıktın yasal haklarınızdan vazgeçmeyin. Çümkü o sizin emeğinizdir. 

 

Sakın vazgeçme eğer sen vazgeçersen hak etmeyen biri kazanacak

 

                             -İŞTEN AYRILMA DİLEKÇESİ     ÖRNEK DİLEKÇE

 

                                              ......................................... A.Ş Müdürlüğüne

 

Konu          :   İş Sözleşmesinin Feshi

 

Tarih         :    …./…201….

 

Ben ……………. Tarihinden beri filen kesintisiz olarak ……………. tarihine kadar işyerinizde çalıştım. Ancak İş kanunundan ve Borçlar kanunun da doğan yasal haklarımın yasanın öngördüğü şekilde tarafıma verilmemiştir. Bu sebeple iş kanunun 24.Maddesi devam eden diğer maddeleri gereğince fazlaya ilişkin haklarım saklı kalarak iş sözleşmemi tek taraflı olarak feshi ediyorum. …./…./ 2018

SONUC        : Yukarıda belirttiğim nedenlerle iş akdimi 5188, 6331, 6098 Kanunlar, Yargıtay kararları ve 4857 sayılı İş Kanunun gereğince tek taraflı olarak iş sözleşmemi fesih ediyorum. Kıdem tazminatımın, Fazla mesai ücret alacağımın, Ayrımcılık tazminatım, prim, yol, ulusal bayram ve genel tatil ücret alacağımın, Son Ayın  ayına ait ücretimin, yıllık izin ücretimin vs. diğer tüm işçilik alacaklarımın karşılığı olan toplamda 90.000,00 TL yi ihtarnamenin tebliğinden itibaren 1 gün içinde sizdeki maaş hesabıma yatırmanızı, aksi takdirde işçi alacaklarının tahsili için yasal yollara müracaat edileceğini ve yargılama gideri ile vekâlet ücretinin tarafınıza ait olacağı hususlarını ihtar ediyorum.

 

Sakın vazgeçme eğer sen vazgeçersen hak etmeyen biri kazanacak

 

Tazminat haklarınız için bize ulaşa bilirsiniz.

          Abdurrahman KONYAR

        Özel Güvenlik İşçi Hakları 

  İş ve sosyal güvenlik hukuk bilgilendirmesi

Sosyal medya hesaplarımız iletişim bilgilerimiz mevcuttur.

HABERE AİT VIDEO



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık