Şeker İşçilerinin Fazla Mesai Eylemi Sona Erdi
Niğde’de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 İşçinin, sektörün devamlılığının sağlanması amacıyla başlattığı bir ay süresince ücretsiz "2 saat fazla çalışma" eylemi sona erdi
Niğde’de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 İşçinin, sektörün devamlılığının sağlanması amacıyla başlattığı bir ay süresince ücretsiz 2 saat fazla çalışma eylemi sona erdi.
Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, fabrika önünde yaptığı açıklamada: “Şeker-iş Genel merkezimiz tarafından 28 Nisan 2016 tarihinde başlatılan 1 ay boyunca günde iki saat ücretsiz fazla çalışma eylemimiz ilk gülden şeker sanayinin geleceği açısından siyasi partilerin sivil toplu örgütlerinin-gündemine oturmuştur.
Amacımız Şeker sanayinin sürdürülebilirliği için yaşanması muhtemel olumsuzlukları bertaraf etmek, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan kadro eksikliğine dikkat çekerek siyaset makamını harekete geçirmekti. 25 şeker fabrikasında başlattığımız bu eylemler, şeker sanayinin sorunlarına dikkat çekmekti.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Doğudan batıya tüm ülkemizde bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. 25 fabrikamızın bulunduğu il ve ilçelerde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ve her şeyden önce basınımızın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Türk-iş Genel Başkam Sayın Ergün Atalay’a ve Türk-iş genel eğitim sekreteri sayın Nazmi Irgat’a teşekkür ederiz.”
“Bu eylem vicdanları harekete geçirme eylemidir” diyen Başkan Tuğrul: “ Gelişmeler, bundan sonra farklı bir yörüngede gerçekleşeceğini işaret etmektedir. Özelleştirme idaresine Sayın Genel Başkamızı davet ederek sayın Çalışma Bakanının da olduğu bir ortamda Bakarım sorunların neler olduğunu istemesi bizleri umutlandırmıştır.
Sayın Ergün Atalay’ın, Sayın Çalışma Bakanına Başbakanın 5620 sayılı yasada değişiklik sözü hatırlatılarak sürecin Başbakanın istifası ile sekteye uğrayacağı endişesini dile getirmesi sonucu, Sayın Çalışma Bakanı tarafından sürecin devam ettiği söylemi ümidimizi devam ettirmektedir. Bu eylemimizle ölü fikirleri canlandırmak istedik. Şeker üretiminin korunması geliştirilmesi şeker sektörünün farklı bir yörüngede şeker çalışanlarının arzuladığı boyutta dönen çarkların usta ellerde dönmesi, her geçen gün daha fazla hissedilen kadro eksikliği giderilmek için bir şans verilmelidir. Aksi takdirde etkilenen sektörler olarak büyük yara alınacağı bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle eylemimizi gelişen neticeleri takip ederek devam edeceğiz.” diye konuştu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!