Süel: Amacımız 'akıllı köyü' tüm köylere yaymak

MARKALARIN, yeni yol haritalarının belirlendiği, değişimi yönetenlerin bir araya geldiği, markaların birbirinden ilham aldığı Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nda (Sustainable Brands), DHA'ya konuşan Vodafone İcra Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel, "Amacımız akıllı köyü Türkiye'nin tüm köylerine yaymak" dedi.

Süel: Amacımız 'akıllı köyü' tüm köylere yaymak
  • 23 Nisan 2017, Pazar 2:19

Dünyanın önemli projelerini hayata geçirmiş, markalara değişimin parametreleri konusunda ilham vermiş, 15'i yabancı 35 konuşmacının verdiği konferanslar 2 gün sürecek olan etkinliğin moderatörlüğünü Bay Goodvertising Thomas Kolster yapıyor. Dünya ekonomisini, sürdürülebilir ekonomiye dönüştürmek amacıyla geleceği şekillendiren şirketlerin oluşmasına katkı (Sürdürülebilir Markalar) sağlayan Sürdürülebilir Markalar® Küresel Platformu, markalar ve tüm paydaşlarını Boston, San Diego, Kopenhag, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Barselona, Cape Town, Bangkok, Kuala Lumpur, Sidney, Tokyo ile birlikte İstanbul'da da bir araya getiriyor.

"AYDIN'İN KASAPLAR KÖYÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE 298 DÖNÜMLÜK ALANI AKILLI KÖY HALİNE GETİRDİK"

Vodafone çatısı altında Aydın ise Kasaplar Köyü Üniversitesi'nde hayata geçirilen 'akıllı köy' ile ilgili bilgiler veren Vodafone Icra Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel şunları söyledi:

"Günümüzde şahit olduğumuz eğilim, teknolojinin hayatımızı nasıl geliştirdiğine dair bize çok önemli veriler sunuyor. Bugün teknoloji, tüm sektörleri yatay keserek onu iş alanında verimlilik, maliyet, tasarruf ve rekabetçilik yaratabiliyor. Bu da aslında ekonomiye bir kaldıraç güç oluyor. Bizim burada olma sebebimiz insanları geleneksel anlamda düşündükleri şeylerden uzaklaştırmak ve farklı düşünmeye itmek. Bugün anlatacağımız bir köyümüz var. Bu köyün adı 'akıllı köy'. Demeyin çünkü olabiliyor 'Köyün akıllısı da olur muymuş?'. Biz Aydın ise Kasaplar Köyü Üniversitesi'nde 298 dönümlük bir alanı akıllı köy haline getirdik. Teknolojimizle tarımsal uygulamaların çok daha verimli şekilde hayata geçmesini sağlayacak, çiftçinin ürünlerinden daha fazla verim almasını, daha fazla kar elde etmesini sağlayacak, kavun yetiştirmekten marul yetiştirmeye, hayvancılıktan sütçülüğe kadar bir köyde yapılabilecek tüm konularla ilgili paradigmaları değiştirerek bir örnek oluşturmaya, ilham vermeye çalışıyoruz. Bu akıllı köyümüzü Türkiye'nin diğer köylerine de ulaştırarak bir örnek teşkil etmeye çalışıyoruz. Tabi Bu sürdürülebilirlik açısından çok önemli. Çünkü daha az maliyetle daha çok ürün elde etmek sürdürülebilirlik nosyonunun başında geliyor. Biz Vodafone olarak, bir teknoloji şirketi olarak, dijital dönüşümü misyon edinmiş bir şirket olarak burada sürdürülebilirlik alanında geliştirdiğimiz inovatif uygulamalarla katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İlk amacımız bu köydeki uygulamaları kamuoyuna göstermek, burada nasıl verimlilik sağlandığını anlatmak. Bu safhayı sonra inşallah başka köyler hatta Türkiye'nin yayabileceğimiz tüm köylerine ulaşmak amacındayız geçtikten."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık