21 özel güvenlik görevlisi işten atıldı
Kaya, “Günlük hesaplar uğruna işyerlerindeki çalışanların sürekli çalışma alanlarının değiştirilmesi veya işten çıkarılması işyeri için büyük tehlikeler doğurmaktadır. GÖLTAŞ Çimento Fabrikası’nda çalışan 7 yıllık, 5 yıllık güvenlik işçilerinin işten çıkarılması fabrika güvenliği için de son derece sakıncalıdır. İşsizlik ailelerin savrulmasına ve toplumsal yaralara neden olmaktadır. Taşeron çalışma sistemi derhal sonlandırılmalı ve özelleştirmelerden vazgeçilmelidir” diye konuştu.
- 03 Haziran 2014, Salı 13:42
- A-
- A+
GÖLTAŞ Çimento Fabrikası’nın güvenliğini sağlayan şirketin değişmesi ile birlikte 21 taşeron işçi işten çıkarıldı. 5-7 yıldır fabrika güvenliğinde çalıştırılan işçilerin işten çıkarılmasına Isparta Taşeron İşçiler Derneği’nden tepki geldi.
5-7 yıldır fabrika güvenliğini sağlayan 21 işçinin işten çıkarılmasının fabrika güvenliği açısından da ciddi sakıncalar doğuracağını ileri süren Isparta Taşeron İşçiler Derneği Kurucu Başkanı Zehra Kaya, uygulamanın keyfi olduğunu da ileri sürdü.
Kaya açıklamasında “Ülkemizde gün doğmadan taşeron işçi haberi doğuyor. Her gün 4 işçi ölümü, 200 iş kazası artık olağan hale geldi. İşten çıkarılma ve ardından ailelerin savrulması ise günlük görüntüler oluşturuyor. Isparta GÖLTAŞ Çimento Fabrikasından 21 güvenlik işçisinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasını Isparta Taşeron İşçiler Derneği olarak olağan karşılamıyoruz. Yeni işverenin bu işçilerle çalışmak istememesini keyfi bir uygulama olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Asıl işverenin gelişmelere seyirci kalmasını da ‘hukuki’ ve ‘vicdani’ sorumsuzluk olarak nitelendiren Kaya, Soma faciasını da hatırlatarak “Asıl işverenin, bu işçilere sahip çıkması gerekirken gelişmelere seyirci kalması hukuken ve vicdanen ağır bir yükümlülüktür. Taşeron şirketlerin ne olduğunu Soma’da 301 canı yitirerek öğrendik. Daha fazla kar uğruna insan bedeninin nasıl hiçe sayıldığını Soma Cehenneminde gördük” ifadelerini kullandı.
Kaya, “Günlük hesaplar uğruna işyerlerindeki çalışanların sürekli çalışma alanlarının değiştirilmesi veya işten çıkarılması işyeri için büyük tehlikeler doğurmaktadır. GÖLTAŞ Çimento Fabrikası’nda çalışan 7 yıllık, 5 yıllık güvenlik işçilerinin işten çıkarılması fabrika güvenliği için de son derece sakıncalıdır. İşsizlik ailelerin savrulmasına ve toplumsal yaralara neden olmaktadır. Taşeron çalışma sistemi derhal sonlandırılmalı ve özelleştirmelerden vazgeçilmelidir” diye konuştu.ajans32
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!