Barajları aşan enerji işçileri buluştu: “Birlikte inandık, birlikte başardık!”
Enerji işçilerinin pandemi dönemindeki hak mücadelelerini, sarı sendikalara ve sefalet ücretlerine tepkilerini örgütleyerek barajı aşan DİSK/Enerji-Sen, İstanbul'daki üyeleriyle bir buluşma düzenledi. Bir dizi işyerinde toplu sözleşme süreçleri için harekete geçtiklerini duyuran Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, ücret artışlarının işçilerin sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini, enerji sektöründe kamulaştırma talebinin zamlara karşı çıkan halk kesimleri gibi enerji işçilerinin de talebi olduğunu vurguladı
DİSK/Enerji-Sen, pazar günü düzenlediği bir etkinlikle İstanbul’un çeşitli işyerlerinde çalışan üyeleri ile bir araya geldi.
Çalışma Bakanlığı’nın Ocak 2022’de yayımladığı işçi sendikaları istatistiklerinde, Enerji-Sen’in enerji işkolunda çalışan tüm işçilerin yüzde 1’inden fazlasını örgütleyip ülke barajını aşarak toplu sözleşme yetkisi kazandığı resmiyet kazanmıştı.
Enerji işçilerinin pandemi dönemindeki hak mücadelelerini, sarı sendikalara ve sefalet ücreti dayatmasına tepkilerini örgütleyerek barajı aşan Enerji-Sen’in buluşmasında yeni dönemde nasıl bir mücadele yürütüleceği üzerine konuşuldu.
Enerji-Sen yönetici ve üyelerinin yanı sıra, geçmiş yıllarda örgütlenme faaliyetlerinde yer almış sendika uzmanları, Enerji-Sen eski Genel Başkanı Kâmil Kartal, Devrimci Sağlık İş eski Genel Başkanı Doğan Halis, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, Devrimci Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir de toplantının katılımcıları arasındaydı.
Enerji işçileri, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren sınıf kardeşleri için saygı duruşunda bulundu.
Etkinlik Grup Yol’a Düş’ün dinletisiyle başladı, tartışmalarla devam etti.
“Yapamazsınız dediler, yaptık!”
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, uzun yıllardır ülke barajı engeli altında mücadele ettiklerini, güvencesiz enerji işçilerinin örgütlenmesinden sarı sendika egemenliğinin kırılmasına ve mücadeleci bir sendika olarak ülke barajının aşılmasına kadar yapılamaz denilenleri yaparak bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.
Halihazırda üç ayrı işyerinde toplu sözleşme sürecini başlatmak için adım attıklarını söyleyen Keskin, üye sayısındaki artışın devam ettiğini ve yeni örgütlenme taleplerinin geldiğini, bu süreci karşılayabilmek için bütün Enerji-Sen üyelerinin etkin rol alması gerektiğini söyledi.
Keskin, 2022 asgari ücretinin belirlenmesi süreci ve sonrasında görüldüğü gibi ücret artışlarının etkisinin geçici olduğunu ve işçilerin sorunlarını çözmeye yetmediğini, enerji işçisinin özelleştirmelerle enerji üretim ve dağıtım işletmelerini devralan sermaye gruplarının insafına terk edilemeyeceğini, enerjide kamulaştırma talep ettiklerini vurguladı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!