Oral Ambalaj'da sendika hakkı için direniş

Oral Ambalaj Fabrikası'nda sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 5 işçi bugün fabrika önünde direnişe başladı. Selüloz İş Genel Başkan Vekili Kemal Yıldırım, işçilerin sendikalaşma hakkının tanınması çağrısı yaparak, "Sendikal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan işçiler işe geri alınsın" dedi.

Oral Ambalaj'da sendika hakkı için direniş
  • 26 Ekim 2020, Pazartesi 19:25

İZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Oral Ambalaj Fabrikası'ndan 5 işçinin işine, işten çıkarma yasağına rağmen sendikalı oldukları gerekçesiyle son verilmesi üzerine yeni bir mücadele süreci başlatıldı.  Selüloz İş üyesi işçiler, bugün işe geri alınma talebi ve sendikal hakları için fabrika önünde direnişe başladı.

Sabah erken saatlerde fabrika önünde toplanmaya başlayan sendika üyeleri, "İşten atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankart açarak, basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işçilerin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Selüloz İş Genel Başkan Vekili Kemal Yıldırım da katıldı.

YILDIRIM: İŞÇİLERİN İŞTEN ÇIKARTILMASI YASAYA AYKIRI

Pandemi dönemi nedeniyle getirilen işten çıkarma yasağına rağmen işçilerin sadece sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarını belirten Yıldırım, "Hepimiz biliyoruz ki ülkemizde sendikal örgütlenme demek işten atılmak demektir. İşten atmak yasaya aykırı olsa bile işçilerin kaderi değişmemektedir. Ama biz Selüloz İş Sendikası ve Oral Ambalaj işçileri olarak bu kaderi değiştirmeye kararlıyız ve değiştireceğiz. Bir süredir sendikal örgütlenme çalışmamızın devam ettiği Oral Ambalaj iş yerinde işveren örgütlenmeyi duyduktan sonra 5 üyemizi hukuksuz ve yasaya aykırı bir şekilde işten çıkardı. Gerekçe olarak da fazla mesaiye kalmamaları gösterildi. Pandemi koşullarında işten çıkarma yasağı olmasına rağmen sendika alerjisi olan işveren yasaları dinlemeksizin üyelerimizi işten çıkardı" dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM'

İşçilerin, haklarına ve geleceklerine sahip çıkacaklarını vurgulayan Yıldırım "İşçilerin ekmekleriyle ve gelecekleriyle oynayarak, baskı yaparak sendikal örgütlenmeyi bitireceğini düşünen işveren yanılmaktadır. Bugün başlattığımız direnişle biz bu örgütlenmeyi en kısa sürede bitireceğiz ve toplu sözleşme için masaya oturacağız. Çünkü işverenin yanıldığı bir konu var ki o da hem işten atılan üyelerimiz hem de içeride çalışmakta olan üyelerimiz haklarına, geleceklerine ve  sendikalarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir. Kaderimizi geleceğimizi işverenin iki dudağı arasına bırakmayacağız, kendi geleceğimiz üzerinde söz sahibi olacağız. İşveren, işçilerin söz hakkını tanıyana kadar mücadele devam edecek" açıklamasını yaptı.

Fabrikadaki diğer işçilere de seslenen Selüloz İş Genel Başkan Vekili Kemal Yıldırım, yalnız olmadıkları mesajını verdi.

Açıklamanın ardından sık sık "Sendika hakkımız engellenemez" ve "Oral işçisi yalnız değildir" sloganları atılırken, Selüloz İş Örgütlenme Uzmanı Aykut Günel, talepleri karşılanıncaya ve anayasal bir hak olan sendikal hakları tanınıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ve direnişe devam edeceklerini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık