İşyerinde dedikodu yapana kötü haber!
İşyerindeki gerginlikten, yoğun çalışma temposundan veya çalışanların özel durumlarından sürtüşmeler yaşanabiliyor. İşyerinde kontrol edilemeyen davranışların sonucu ise, bazen ağır olabiliyor. Bu nedenle de çalışanların işyerindeki davranışlarına dikkat etmeleri çok önemli..İşte tam bu noktada da Yargıtayın, çalışma hayatına ilişkin önemli bir kararı bulunmakta. Karara göre İşyerinde dedikodu çıkartıp, huzuru bozan çalışan işten atılabilir.Detaylar haberimizde...
Yargıtayın Kararına göre, İşyerinde dedikodu çıkartıp, huzuru bozan çalışan işten atılabilir.
Bir şirketin bölge müdürü olan çalışan, işyerinde yaşananları, çalışanların eşlerine ileterek dedikodu ortamı oluşturdu. Ve bir süre sonra da işyerinde huzursuzluklar başladı.
ŞİRKET İMKANLARINI KULLANDI
İddiaya göre de, dedikoducu müdür, Sözü edilen davranışları gerçekleştirirken de, şirket imkanlarını kullandı ve Çalışanların eşlerine, Şirket telefonundan SMS gönderdi. İşyerinde huzursuzlukların artması üzerine de İşveren şirket, Bölge Müdürünün işine son verdi.
İŞE İADE DAVASI
işine son verilen Bölge Müdürü, doğruca İş Mahkemesinde işe iade davası açtı. Feshin haksız ve hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, feshin geçersizliğini ve işe iadesini istedi.
İşveren şirket ise savunmasında, davacının yönetici konumunda olmasına rağmen işyerinde sürekli dedikodu yapmak suretiyle huzursuzluk çıkardığı, çalışanların eşlerini arayıp onlarla, işyerinde çalışan eşleriyle ilgili mahrem bilgileri paylaştığı ve aile faciasına yol açtığı, hatta bir çalışanın bu yüzden boşanma aşamasına geldiğini, davacının şirketin çalışma düzenini bozduğunu, davacının sözü edilen davranışları gerçekleştirirken şirket telefonundan SMS göndererek şirketin imkanlarını kullandığını iddia ederek, feshin geçerli olduğunu öne sürdü.
MAHKEME İŞE İADE ETTİ
Davacı mahkemede tanık dinletti. Tanıklar ise, işyerindeki olayları inkar edince Mahkeme olayı yeterince ispatlanamamış saydı ve çalışanı işe iade etti.
İşveren şirket ise, kararı temyiz etti.
YARGITAY BOZDU
Dosyaya sunulan çok sayıda mail ve SMS trafiğine dikkat çeken Yargıtay, Davacı tanıkları, doğrudan olaylara tanıklık etmediklerini ifade etmekle beraber, davacının dedikodu yaptığına şahit olmadıklarını, davacının iyi bir yönetici olduğunu, hem iş hayatı hem de özel hayatlarında kendilerine destek olduğunu beyan etmiş olsalar dahi, dosyaya sunulan mesaj ve mail içerikleri ve fesih bildiriminde gösterilen sebepler ile birlikte değerlendirildiğinde, yaşanan bu olaylara davacının davranışının sebep olduğu, olayların işyerinde huzursuzluğa yol açtığı ve işleyişi bozduğu açıktır.dedi.
Bu nedenle de, fesih işçinin davranışlarından kaynaklanmıştır diyerek, feshin geçerli olduğunu ifade etti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!